Tyentés Emese

Az Újpesti Mentálhigiénés Rendelő, Újpest Egészségfejlesztő Iroda munkatársa, ápolónő, hitoktató, lelkigondozó vagyok és családterapeuta-jelölt.

2008-ban kezdtem el a lelkigondozás szolgálatát, mivel komolyan érdekelt a testi-lelki egészség kapcsolata. Személyes segítő beszélgetéseim során azt tapasztaltam, hogy a harag, a megbocsátásra való képtelenség gyakran jelenik meg az egyes betegségek hátterében. Pácienseimnek segítettem önismereti útjukon abban, hogy szembenézzenek az indulataikkal, a bosszú érzése helyett a megbocsátás éljen bennük.

Az Egészségfejlesztési Irodában szervezett csoportjaimban a stressz kezeléséről és a hitéleti kérdésekről közösen gondolkodunk. Mivel sokan nem tudnak stressztől mentes életet kialakítani, ezért fontos, hogy ezeken az alkalmakon megtanuljuk, hogyan lehet együtt élni feszültséggel terhes világunkban. Mindannyian kerülhetünk nehéz élethelyzetekbe, amikor erőt vesz rajtunk a csüggedés. A Biblia történetei bátorítást nyújtanak a csoport résztvevőinek, akik keresik a választ az élet nagy kérdéseire, melyek: Mit kezdjek a magánnyal? Van-e segítség számomra? Hogyan állhatok újra talpra a kudarc után? Van-e értelme az életemnek?

Családterapeuta-jelölt társammal olyan párokért dolgozunk, akik kapcsolat-megtartási problémával küzdenek, mert szeretnék jobban megérteni, hogyan működik a kapcsolatrendszer, amely által teljesebb életet élhetnek.   

[ Vissza ]

 

Tyentés Emese