Szerelmünk emlékünnepei: A házassági évfordulóról

Szerelmünk emlékünnepei: A házassági évfordulóról

Szerelmünk emlékünnepei: A házassági évfordulóról

Boldog élet, Szerző:F. Szõllõsi Csilla - 2011. november 08. 3837

„Ahogy az elsõ percben,
Csak úgy szabad szeretni.”

(Gyurkovics Tibor)


A házassági évforduló férj és feleség közös ünnepe, amely eszükbe juttat egy nagyon szép és felejthetetlen közös emléket, az esküvõjük napját.

Ha kölcsönös szeretetre épült a házasság, akkor meg kell lennie a maga kis ünnepeinek és a maga szokásainak. A házassági évforduló nagyszerû lehetõség arra, hogy egy kicsit lassítsunk ebben a rohanó világban; pihenjünk és örüljünk egymásnak. Ez az alkalom lehetõséget nyújt arra, hogy a házastársak köszönetet mondjanak egymásnak a meg nem köszönt szép napokért, és ez által boldog perceket éljenek át.

Ünnepeljünk együtt!
Ki ne emlékezne arra a bizonyos boldogító igenre, amely a házasság kezdetét jelentette? A házassági évforduló remek alkalom az esküvõ újbóli átélésére, annak minden izgalmával és szépségével együtt. Sokféle módon lehet ünnepelni, ajándékokkal, apró vagy hatalmas meglepetéssel, édes kettesben, családi vagy akár baráti körben is. Talán a legnépszerûbb ünneplési mód egy gyertyafényes romantikus vacsora a házastársunkkal, amikor végre idõt szakíthatunk egy hosszú, tartalmas beszélgetésre és a közös nosztalgiázásra. Az a legfontosabb, hogy ilyenkor ne feledjük: ez a nap más, mint a többi. Egy koncert, egy romantikus film vagy valamilyen más különleges program is színesítheti az ünneplésünket. A meghitt perceket, órákat tegyük minél szebbé, tartalmasabbá, hogy a szeretet tovább fokozódjon közöttünk. Ha megtehetjük, utazzunk el pár napra, és kirándulással, városnézéssel, wellness-programokkal ünnepeljük meg a kapcsolatunkat.
hazassagi_evfordulo3.jpg
Vegyünk szívhez szóló ajándékot! Ne feledjük, hogy az ajándékozás mindig örömteli pillanatokat jelent nemcsak annak, aki az ajándékot kapja, hanem annak is, aki adja. A házassági évfordulókat természetesen nemcsak méregdrága ajándékokkal lehet megünnepelni, akár egy csokor virág és néhány kedves szó is érzékeltetheti, hogy különleges nap van. Nagyobb vendégsereget is összehívhatunk a bizonyos nagy napra, így barátainkkal is osztozhatunk az örömben. Ha közeleg az évforduló, ne sajnáljuk az idõt a szervezésre, találjunk ki valamilyen meglepetést társunknak! Kivehetünk egy szabadnapot, hogy kettesben romantikázzunk, elutazhatunk egy kedvenc városunkba, vagy foglaltathatunk asztalt a kedvenc éttermünkben. Ne feledkezzünk meg a házassági évfordulókról; alakítsuk ki a megünneplés szép szokását! Nem kell feltétlenül magas összegeket fordítani rá, a legfontosabb az, hogy idõt tudjunk rá szakítani.


Ha múlnak az évek
hazassagi_evfordulo2.jpgA régebb óta házasok 25 év múltán ezüstlakodalmat, 50 év után pedig aranylakodalmat ülnek. Csodálatos dolog ennyi évet megélni együtt, és egyre inkább elmondhatjuk, hogy ez nem mindenkinek adatik meg. Az ötvenedik házassági évforduló megünneplésére gyakorlatilag tarthatunk egy második esküvõt. Ha a szüleink közelednek az aranylakodalmuk napjához, megszervezhetjük számukra az ünnepséget meglepetésként is. Az aranylakodalom „hivatalos” részét bármely település házasságkötõ termébe is tervezhetjük, nem csupán ott tarthatjuk, ahol annak idején a házasságkötés történt. Az anyakönyvvezetõk jól felkészültek a különbözõ családi ünnepségek lebonyolítására, és szívesen közremûködnek az ilyen jellegû eseményeken.

hazassagi_evfordulo4.jpgGyorsan múlnak az évek, ez ellen semmit nem tehetünk. Változnak az idõk, az álmok, változunk, és valahol legbelül mégis ugyanazok maradunk. Átélünk, megélünk, túlélünk dolgokat, eseményeket. Azonban újra és újra felfedezhetjük az élet szépségeit. Mindig találhatunk valamit, ami örömet okoz. Számoljuk az éveket, bár számolva sem lesz több, vagy kevesebb, és nem is a közös évek számától függ a házasságunk minõsége. Sokkal meghatározóbb az, hogy mennyire tudjuk szeretni egymást.

 

F. Szõllõsi Csilla
anyakönyvvezetõ


 
házasság emlék ünnep évforduló
Boldog élet

Bizalom és intimitás

2010. szeptember 13.

„Hol a bizalom hiányzik, ott a szerelem koszorújának hiányzik a legszebb virága.” A bizalom ismeretet és meggyőződés foglal magában. Lehetetlen bízni valakiben, akit nem ismerünk; lehetetlen és nem is szabad....

Egyenjogúság a házasságban
2010. november 15.
Bizalom és intimitás
2010. szeptember 13.
Házastársi szerepek
2010. október 22.
Esküvői jelképek
2011. január 21.
Gondolatok a szerelemről
2010. december 29.