Mit írt az Élet és Egészség (mai Boldog Élet) IX. évfolyamának 1. száma?

Mit írt az Élet és Egészség (mai Boldog Élet) IX. évfolyamának 1. száma?

Mit írt az Élet és Egészség (mai Boldog Élet) IX. évfolyamának 1. száma?

Boldog élet, Szerző:Szigeti László - 2010. december 10. 1130

Jó kedély – egészség

Jó kedély – egészségNincs ember a földön, akinek az élete teljesen mentes maradhatna a szenvedéstől és a vele járó szomorúságtól. Ennek ellenére is a maga számára minden ember azt reméli, hogy ő e tekintetben kivétel lesz, és élete vidámságban és jó egészségben fog eltelni.

A vidámság és az egészség a lehető legszorosabb összefüggésben állnak egymással, mert csak az egészséges ember lehet jó kedélyállapotban. A nyomott kedélyhangulat már önmagában véve is valami egészségügyi rendellenességre utal. A pszichoanalitikusok (akik a bécsi Freud professzor által kezdeményezett lélekelemzési módszer útján kísérlik meg kigyógyítani az embereket lelki betegségükből) azt állítják, hogy számtalan szervi megbetegedést is sikerült kigyógyítani azáltal, hogy a beteg kigyógyult kedélybetegségéből.

Jó kedély – egészségA kedélybetegségek helyzetét a valódi életöröm szempontjából igazán sajnálatosnak kell mondanunk. Beteg embernél a nevetést nehéz és mély sóhajtások váltják fel, mosoly helyett pedig könnyek szöknek a szembe. Ilyenkor érzi csak az ember igazán a vidám kedély szükségességét és hasznosságát.
Az egészség az élet kétségbevonhatatlanul legértékesebb kincse. Ha egészségesek vagyunk, bátor szívvel és derűs kedéllyel fogadjuk az életben elkerülhetetlen és fájdalmas dolgokat is, és hinni tudunk abban, hogy a magunk elé szabott célt minden akadály és nehézség ellenére is el tudjuk érni.

A jó kedély egyike a leghatásosabb szépítőszereknek, amikor sokan rengeteg pénzt áldoznak azért, hogy konzerválják megjelenésük külső szépségét.
 

 

Szigeti László Attila
ny. vezető főtanácsos


 
egészség szomorúság öröm vidámság jókedv
Boldog élet

Esküvői jelképek

2011. január 21.

Az esküvő az ember életének egyik legszebb és legemlékezetesebb ünnepe, nem csoda, hogy ez a nap rendkívüli jelentőséggel bír. A világ minden táján számos szimbólum övezi az esküvőt és tulajdonképpen magát a...

Bizalom és intimitás
2010. szeptember 13.
Esküvői jelképek
2011. január 21.
Házasságok az ókorban
2011. október 04.