Munkatársaink

PSZICHOLÓGUSOK, LELKIGONDOZÓK

PSZICHOTERAPEUTA

CSALÁDI TANÁCSADÓK
MENTÁLHIGIÉNÉS SZAKEMBEREK

Tóth Sándor pszichológus, lelkész

Az Adventista Teológiai Fõiskolán lelkészi, a Károli Református Egyetemen mentálhigiénés szakember, majd a Pécsi Tudományegyetemen okleveles pszichológus (klinikai és egészségpszichológiai szakirány) végzettséget szereztem.

Segítséget nyújtok azoknak, akik

  • lelkileg egészségesnek érzik magukat, de úgy érzik, hogy életútjukon elakadtak, és szakmai tanácsadásra van szükségük,
  • lelkileg betegnek érzik magukat, hangulatuk, önértékelésük negatív volta miatt szenvednek,
  • kétségek között élnek, hogy vajon lelkileg egészségese-e vagy sem.

Weboldalam: www.tothsa.hu
Email: tothsa@tothsa.hu

[ Vissza ]

 

Tóth Sándor

Dr. Szendrák Diána Evelin – pszichoterapeuta vagyok, háziorvosként dolgozom Budapesten, a XI. kerületben. 2006-ban szereztem orvosi diplomát a  Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán. 2010-ben szakvizsgáztam Háziorvostanból. 2018-ban tettem szakvizsgát pszichoterápiából, a VIKOTE pszichoterapeuta képzésén. Képesítést szereztem Autogén tréningben, kognitív viselkedésterápiában, és sématerápiában. Háziorvosként a holisztikus szemlélet híve vagyok, test és lélek nem szétválasztható. Másfél évet dolgoztam büntetés-végrehajtásban (2010–2011.), ahol nagy tapasztalatot szereztem a személyiségzavarok kezelésében. 3 éve dolgozom a Nap-kör Alapítványnál, és 2 évet dolgoztam a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika Márton utcai szakambulanciáján.

A pszichoterápia során tudományosan igazolt módszerekkel segítem a hozzám forduló embernek módosítani a gondolatait, az érzelmeit és a viselkedését. Közös munka ez, melynek során támogató környezetben, nyíltan és bizalmasan beszélhetünk problémáiról és érzéseiről.

Azoknak az embereknek szeretnék segítséget nyújtani, akik az alábbi problémákkal küzdenek: pánikbetegség, fóbiák és más szorongásos zavarok, depresszió, hangulatzavarok, személyiségből eredő problémák, ill. a személyiség fejlesztésének igénye, személyiségzavarok, élethelyzeti nehézségek és krízisek.

Veszteségek feldolgozása, kapcsolati zavarok, konfliktuskezelés, evészavarok (bulimia és anorexia nervosa,) családi kapcsolati nehézségek, konfliktusok pszichoszomatikus betegségek, szenvedélybetegségek (alkohol-, gyógyszer-, játékfüggőség stb.)

Munkám során az alábbi módszereket alkalmazom

Személyközpontú segítő beszélgetés
Kognitív terápia
Viselkedésterápia
Relaxáció/ Autogén tréning
EMDR

Végzettségeim
Semmelweis Egyetem: Általános Orvos
Semmelweis Egyetem: Családorvos
Semmelweis Egyetem: Pszichoterapeuta
VIKOTE: Kognitív viselkedésterapeuta
EMDR terapeuta jelölt

 

ELÉRHETŐSÉGEIM

Email cím: diana@mentomental.hu
Mobil: (+36) 30/564-7298

[ Vissza ]

 

Diana

 


Tyentés Emese vagyok, mentálhigénés szakember és lelkigondozó.

Tanulmányok: 1993 – ban végeztem Sepsiszentgyörgyön felsõfokú ápolóként. 2003- ban Pé-celi Adventista Teológián Hitoktató szakon. 2007 – ben SOTE Mentálhigiénés Intézetben postgraduális Lelkigondozói szakképesítést szereztem.

Betegek, idõskorúak lelkigondozásában van tapasztalatom. Olyan embereknek és azok hozzátartozóinak kívánok segítséget nyújtani, akik krónikus vagy akkut betegségben szenvednek, miközben nehezen tudják elfogadni azt. Akik felismerték, hogy a betegség háttérben lelki zavarok húzódnak meg, és eddigi eszközeikkel nem tudták megoldani.

[ Vissza ]

 

Tyentés Emese

Horváth Gábor a Reménység Rehabilitációs Ház intézményvezetője, addiktológiai konzultáns, zenepedagógus, lelkész, családterapeuta-jelölt vagyok.

Tizenhárom éve dolgozom szenvedélybetegekkel és azok családtagjaival, 10 éve vezetem az említett bentlakásos intézményt, ahol elsősorban alkohol-, gyógyszer- és játékfüggő kliensekkel foglalkozom. Munkám részeként szenvedélybetegek családtagjaival is naponta találkozom és rendkívül fontosnak gondom a rendszerszemléletű megközelítést, amely szerint a szenvedélybetegség olyan családi betegség lehet, melynek értelemében nem lehet izoláltan csak egy-egy emberrel dolgozni a felépülés és az egészséges kapcsolatok elősegítése érdekében. Nyolc évig dolgoztam ifjúságvezetőként, így a kamaszok és fiatal felnőttek világában is sokféle tapasztalatot szereztem.

 

Segítséget szeretnék nyújtani azoknak, akik

valamilyen szerfüggőséggel küzdenek, szenvedélybeteg társuk/családtagjuk van, akivel szemben tehetetlennek érzik magukat, úgy érzik, hogy érintettek a társfüggőségben, kapcsolataikban elakadtak, a pornográfia és a szex függőség más megnyilvánulási formáitól szenvednek, szülőként vagy fiatalként érzik azt, hogy elveszítették a gyermekük vagy a saját maguk feletti kontrollt a digitális eszközök használatában és a virtuális térben.

[ Vissza ]

 

Horváth Gábor


Ambrus Anett vagyok, pár- és családterapeuta jelölt, a Magyar Családterápiás Egyesület tagja, emellett hegedűművész. Férjemmel és kisfiammal elsőként Frankfurban, majd Berliben, végül jelenleg Bács-Kiskun megyében élünk. Havi rendszerességgel zenés áhítatot szervezek, amely meggyőződésem, hogy terápiás erővel hat a lélekre, mind annak, aki játszik és annak is, aki hallgatja. A zenén túl szívesen segítek párkapcsolati kérdésekben, elakadásokban, illetve gyermekeikkel kapcsolatos nehézségeikben is.

[ Vissza ]

Ambrus Anett